Feb 7, 2011

#27 - Why are you doing this 30 days challenge

Alahai kesian la blog aku ni.. terbiar seja semenjak dua menjak ni. Setelah aku berhabis2an menukar theme blog aku (padahal kerana terpaksa..), last2 terbiar juga.. ish ish ish.. Anyway, theme yang aku pilih kali ni sekali lagi hijau kedamaian. Entah kenapa suka betul aku dengan hijau ni.. ubatlah konon supaya korang punya mata tu sentiasa sihat selalu tengok warna hijau..

Kalau diikutkan, kemarin tamatlah 30 days challenge aku ni. Tapi entah kenapa, terlalu seronok cuti2 bebas stress.. blog aku pun tidak terpeduli. Anyhow.. kita buat sajalah apa yang termampu kan?


Why are you doing this 30 days challenge? Hmmmm.. bagi aku asalnya sebab nampak seronok. Itu masa aku mula2 start main. Bila soalan sudah start merapu2, macam menyesal pula aku start challenge ni (ha!! murid2 inilah akibatnya kalau tidak baca soalan sampai habis..). Tapi bila kita teruskan juga cabaran ni walau apapun soalannya, macam rasa sedih pula soalan2 ni sudah sampai ke penamatnya.

Kesimpulannya, aku mula2 interested mo buat 30 days challenge ni sebab aku rasa seronok. Tidak payahlah la aku ambil tau objektif cabaran ni apa (lagipun tidak disertakan ok..) . Tambahan lagi la ada kawan2 yang join sekali. Makin lama, menamatkan cabaran ni adalah satu kemestian. Pedulilah apa pun jawapan aku bagi, yang penting aku mesti habiskan. Konon2 disamping membimbing kita untuk menamatkan apa2 saja yang kita sudah mulakan (baik atau buruk), ia juga bertujuan untuk mendisiplinkan kita (chewahhh) menghabiskan cabaran dalam tempoh yang diberikan (dalam kes ni confirm aku gagal dengan penuh bergaya!! muahahaha). Lantaklah kan.. biar lambat asal selamat (boleh gunakah tu untuk kes2 macam ni.. kekeke).. Yang penting siap, jangan langsung tidak siap. Sebulan, setahun, 2 tahun, 10 tahun.. tidak kesahlah cek kiah.. asalkan mu bahagia.

No comments:

Post a Comment