Aug 5, 2010

His 3 Wishes

selama 3 hari berturut2, aku kerap betul dengar haikal buat wish.

Day 1 :

Haikal : mama, bila haikal sudah besar, bila haikal sudah 10 tahun.. haikal mo belikan mama kereta 3 kerusi. mama tunggu la dulu, sekarang haikal baru 5 tahun..

ok la.. mungkin anda terfikir2 apa yang dimaksudkan dengan kereta 3 kerusi. yang dimaksudkan oleh si haikal ni adalah kereta jenis MPV.. konon2 kereta yang ada 3 baris kerusi.. macam mini van la senang. setiap kali nampak kereta jenis macam ni, setiap kali tu la dia tanya aku bila aku mo beli kereta 3 kerusi. kalau la kereta tu setakat 2-3 ringgit, jangan kan untuk aku, aku siap kasi setiap sorang anak2 aku. kalau rosak, tidak payah baiki pun tidak apa. aku beli lagi yg baru. kamu tinggal pikir mo beli color apa ja.

mungkin sebab mama dia lambat betul beli kereta 3 kerusi ni, dia pun pasang niat mo belikan aku.. yang peliknya, haikal wish mo beli kereta ni bila dia sudah 10 tahun.. besar betul cita2 anak aku sorang ni.. 10 thn sudah boleh belikan MPV untuk aku. masa aku 10thn, aku sibuk garu kelemumur atuk aku untuk dapat upah 50 sen. itu pun buat beli keropok dan gula2.. tiada niat pula aku mo belikan mama aku kereta.. kalau pun aku beli kereta, mana kan ada installment 50 sen.. kalau kereta sorong boleh la.. tapi sampai mati la apek tu tunggu installment aku abis..

Day 2 :

Haikal : mama, kalau haikal sudah besar, sudah 10 thn, haikal mo beli kucing la. haikal tau mama tidak suka kucing, tapi haikal sayang kucing. mama cakap kucing tu bau, tapi haikal boleh tahan sebab haikal suka kucing. tapi nanti dulu la.. tunggu haikal 10 thn. skrg haikal baru 5 thn.

syukur lah nak!! tapi kalau setakat kucing tidak payah tunggu 10 thn.. sekarang pun boleh.. tidak payah la beli2.. melambak kucing yang berpeleseran di pasar.. ko tinggal pilih ja mana yang berkenan.. tapi disebabkan mama kau ni peminat kucing yang 'utama' dan 'unggul'.. terpaksa la kau tangguh lagi 10 tahun tu sampai kau kawin dan ada rumah sendiri.. aku tidak rela duduk serumah dengan kucingmu itu!!

Day 3 :

Haikal : mama, nanti bila haikal 10 thn, haikal mo beli rumah anjing.. lepas tu haikal mo beli anjing..

Apahal la pula anak aku mo beli anjing?? siap beli rumah segala lagi.. kenapa tidak minta furniture dia sekali?? baju ka? seluar ka? kasut ka? ish ish

lagi satu, kalau semua mo beli masa 10 thn.. tidak jadi la beli MPV aku ni??


No comments:

Post a Comment